St Christopher's School

Tensile Fabric Shading Canopy

Project Outline

St Christopher's School in North London needed to extend their very small rooftop into a safe and comfortable area to provide extra valuable play space. Situated in a quiet residential area, there were strict planning conditions for this build which meant all work needed to be carried out in a sensitive nature.  

St Christopher's School

Our Solution

For this project, Base played a part within the design, supply and installation of the two-bay triangular sail mounted on steel arches. Although the fabric area is relatively small, our scope also included the steel work for the canopy and the balustrade and proceeding this, we installed the glazed panels. Timeframes for this project needed to fit in with the schools timetable which meant we had to work closely with the school to co-ordinate the works. 

 

Results

This was a challenging sit for Base, but it has resulted in a dramatic facility for the school and ensures the safety of the children while they play.  

School Tensile Fabric Shading Canopy
School Tensile Fabric Shading Canopy

Project Summary

Client
St Christopher's School
Location
London
Date
2016
Architect
NVB Architects
Contractor
Sherman & Co Ltd
Fabric
PVC
Product
Bespoke Tensile Fabric Structures
Services
Design
Design
Project Management
Project Management
Manufacturing
Manufacturing
Installation
Installation