2021

Aden Country Park

Client

Aden Country Park

Location

Abderdeenshire

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Events Canopy

The team at CR Contracting North Ltd approached us to assist them with developing the scheme for a new canopy and outdoor seating area at the Aden Country Park in Abderdeenshire, who host regular events and concerts.

Our Solution

We identified that a structure from our range, the Malvern 6P1000 would best suit the clients needs, providing the required shade and sheltered event space, and saving on budget and time as it has been pre-designed.

We installed the steel frame, PVC membrane and associated fittings and fixtures.

The Result

The canopy enables greater use of the outdoor space available at the park and looks stunning in the silvery grey fabric colour selected, giving it that extra special wow factor for prestigious events.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

Pelletstown Railway Station, Dublin

Client

Aden Country Park

Location

Dublin

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Bike Shelters Canopies

The team at John Sisk & Sons working on the newly built Pelletstown Railway Station, approached us to help them with a triple canopy scheme that would provide ample bicycle shelter space for the commuters and travellers and allow greener use of public transport. 

Our Solution

We created a bespoke design for each of the three canopies. The steelwork frames were manufactured in the UK and installed by SISK. The PVC fabric membranes and associated fixings and fittings were installed by Base Structures.

Along with the logistical challenges of travel restrictions between UK and Ireland at that time, summer 2021 during the Covid-19 Pandemic, we also had the challenges of working next to a live railway line into our safety procedures.

The Result

The end result is an attractive suite of highly functional fabric canopies that will improve the travelling experience for travellers and make it more practical and environmentally friendly for people to travel to the station by bicycle.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

University of Hertfordshire

Client

Aden Country Park

Location

Hatfield, Hertfordshire

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Entrance Canopy at The Forum

The Forum at the University of Hertfordshire College Lane Campus is undergoing a significant redevelopment to include new social facilities and expansion of the teaching space.  

The Main Contractor for the redevelopment project, Wilmot Dixon, asked us to design, supply and install an external fabric entrance canopy at The Forum to form part of this expansion.

Our Solution

Part of the brief was for the structure to be free-standing and not connected to the building. Our solution was an attractive bespoke L-shaped barrel-vaulted canopy that would achieve the required roof coverage area for the new outdoor space.

The Result

The result is an eye-catching structure expanding the space ready for the improved teaching and socialising experience at The Forum. 

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

Trepassey Residential Care Home

Client

Aden Country Park

Location

The Wirral

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Garden Terrace & Walkway Canopy

Trepassey care home had been undergoing extensive redevelopment involving a series of extensions and garden terraces. So our client approached us to provide a barrel-vault canopy to the new landscaped garden. The canopy was to double as a covered seating area for the residents to enjoy the attractive surroundings and to provide a 52m door to door sheltered walkway to protect from the elements.

Our Solution

A continuous series of tensile PVC fabric canopies comprising 15 bays, supporting steel masts and rolled arches. Also with PPC aluminium extrusions and electro-polished s/s membrane plates. This allowed us to achieve the curvature required to fit the garden shape and crescent walkway path accurately.  

The Results

A structure like this in an elevated position overlooking The Wirral will withstand inclement weather conditions and provide a robust shelter and shade. Because of this the residents will be able to spend more time outside for fresh air and safe distanced socialising.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

Unit 1, Icon, Manchester Airport

Client

Aden Country Park

Location

Manchester

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Multi Storey Car Park Mesh Cladding

As part of the ICON development to expand the logistics park at Manchester Airport to make it one of the largest in Europe, we were approached by Winvic Construction to develop a mesh cladding scheme for the five storey car park being built to supplement the new warehouse and offices of Plot 1.

Our Solution

Our solution involved a fabric mesh cladding system comprising of 14no. panels with its supporting aluminium extrusion interface that would fit to the steel frame of the multi storey car park.

The Results

The 960m² fabric mesh cladding offers greater protection from the elements and busy urban environment, extending the lifespan of the building as well as providing additional weather protection for the carpark users.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

Nova Centre, Prestatyn

Client

Aden Country Park

Location

Prestatyn

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Fabric Mesh Façade Removal & Re-instatement

Having originally installed the fabric mesh façade to the Nova Leisure Centre in Prestatyn in 2015, we were asked to remove the 28 no. mesh screens and supporting aluminium extrusion temporarily to allow some much needed maintenance works to the existing building.

We then re-instated the mesh fabric screens once the refurbishment works had been completed.

The original installation was for ISG Construction and involved design, manufacture and install of the large fabric façade panels ranging in size up to 7m long, along with the associated fittings.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

2021

Tan Y Coed Studios

Client

Aden Country Park

Location

Anglesey

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Triple Cone Film Set Canopy

Rondo Media, a production company based in Anglesey, required a covered outdoor area for the set of their Welsh language soap ‘Rownd a Rownd. This was to enable them to continue filming, adhering to social distancing rules, by extending the set outdoors.

Our Solution

To suit the shopfront site and fast track programme we proposed the Cheviot 4P 500 canopy from our pre-designed range. The three free standing canopies were linked with infill sections to form a continuous covered space.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

Related Articles

How we achieve zero fabric waste on projects

One of our key environmental objectives is zero waste to landfill. When working on the early stages of a fabric structure, this is a key…

The Future of Fabric Architecture: A Blueprint for a Better World?

There is no doubt that many of the changes our communities have had to make around Coronavirus restrictions are staying put for a while yet.…

2021

Edinburgh Airport – Walkway & Terminus Canopies

Client

Aden Country Park

Location

Edinburgh

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

4 Canopy Scheme

Edinburgh Airport’s commercial team approached us to help them develop several landside canopies as part of their new East Terminal project. The scheme comprised of two long pedestrian walkway canopies adjacent to the taxi zone, a small bus stop canopy and a large terminus canopy.

Our Solution

We developed and the detailed the schemes with design engineers Tony Hogg Design & Scottish based steel fabricators Miller Fabrication, to include the primary steel structures for all canopies, fabric interface extrusion system and 44no.  PVC fabric roof membranes.

Results

The result is a series of visually impressive fabric structures providing an enhanced passenger experience to this historic terminal development project.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

2021

Manchester Airport – Valet Parking Canopy

Client

Aden Country Park

Location

Manchester

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Meet & Greet Car Park Canopy

Bethell Construction approached us to help them develop a canopy scheme as part of their ongoing regeneration works with the Manchester Airport transformation team and the redevelopment of Terminal 2.

The Meet and Greet valet parking service was to be relocated to T2 and required Base to design, supply and install a new canopy. To reduce queuing times, the new structure required 3 lanes with internal cameras and scanners to scan car registrations as they arrived at the terminal.

Our Solution

We developed the detailed scheme with structural design engineers Fenton Holloway & steel fabricators Sheetfabs to include the primary steel structure, fabric interface extrusion system, 2 PVC roof panels, 4 wall panels, 2 gable end panels and a bird proofing system.

Results

The client and Base are very pleased with the resulting robust, practical and attractive canopy to service the parking customers at the terminal.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

2021

Norton Hill School

Client

Aden Country Park

Location

Bath

Contractor

CR Contracting North Ltd

Fabric

PVC – Mehler Polymar Grey

Product

Twin Cone Umbrella Playground Canopy

We were approached by our client to find a playground shade solution for Norton Hill School in Midsomer Norton in the Mendip Hills near Bath.

Our Solution

We adapted our Chiltern 2P 500 canopy design from our pre-designed range, to connect two canopies and extend the design to suit the clients needs. We then manufactured and installed the fabric canopy, steelwork and associated fittings.

Results

The canopy design looks crisp and smart. The school were pleased with their new shaded playtime area and a handsome new addition to their grounds.

Similar Projects

  • Cambridge

CAPE

  • The Wirral

Trepassey Residential Care Home

  • Telford

Telford Railway Footbridge

some of our clients