2008GSK Screens

Client

Glaxo Smith Kline

Location

Ware

Architect

Hopkins

Fabric

Stainless Steel Mesh

Product

Unique Solutions

Services

  • Design
  • Installation
  • Maintenance
  • Manufacturing
  • Project Management

Project Outline

The client, Glaxo Smith Kline, were obliged to provide the screens to the side of their building in Ware, Hertfordshire, in order to obscure the large M&E ductwork behind. The screens will eventually support Wisteria climbing plants, which will grow and increase in weight over the years.

Our Solution

The GSK Living Screens project comprises three large steel frames approx 11m wide and 17m high to each of which are fitted five separate sections of cable mesh. The architectural mesh is supported by means of perimeter stainless steel cables which are in turn connected to the structure via fabricated stainless steel plates. The support system has a tension absorbing spring system. Wisteria climbing poles are fitted in front of the mesh. The purpose of the screens is to support vegetative growth which is in turn intended to conceal the ductwork behind. 

In order that the growing climbing plants do not overstrain the netting and structure, the horizontal support cables incorporate stress relieving springs. The mesh fitted is a high quality Swiss made product renowned for its appearance and performance, precisely patterned to fit each application. 

Similar Projects

  • Newhaven, East Sussex

Newhaven Energy Recovery Facility

  • Portsmouth

Ben Ainslie Racing HQ

  • London

London Zoo Tiger Enclosure

some of our clients