Tate Britain

Temporary Coloured Column Wraps

Our brief was to install temporary wraps to the columns at the entrance of Tate Britain, as a special feature linking in with the David Batchelor artwork exhibition taking place at the time. The wraps acted not only as an advertisment for the exhibition but were a vibrant and imaginative use of the existing buildings architecture. 

Tate Britain

The project was more complicated than it looked as each natural stone column is unique and therefore each one had to be individually surveyed by our climbers before patterning the fabric to suit. We manufactured the wraps from fabric printed to the colours specified by the artist and installed them at night, once again using ropes access techniques. The Tate Britain Museum were extremely pleased with the result of the finished product and the high quality. 

Project Summary

Client
Tate Britain
Location
Millbank, London
Date
2003
Contractor
Scanachrome
Fabric
PVC
Product
Fabric Cladding
Temporary Works
Art Installations
Services
Design
Design
Project Management
Project Management
Manufacturing
Manufacturing
Installation
Installation
Maintenance
Maintenance